dinsdag, 10. oktober 2006 - 15:49

Campagne tegen woningbouwplannen Nederlek

Amsterdam

Op vrijdag 13 oktober start Milieudefensie, samen met de Belangenorganisatie Crimpenerhout (BOC), een campagne tegen de woningbouwplannen van de gemeente Nederlek. Door deze plannen wordt natuurrecreatiegebied de Krimpenerhout ernstig aangetast.

De campagne gaat die dag van start met een enquête onder het winkelend publiek op de markt van Krimpen aan de Lek. Voormalig wethouder Wil Pols zal als eerste de enquête invullen. De enquête wordt volgende week in de gehele gemeente Nederlek huis-aan-huis verspreid.

De gemeente Nederlek wil de komende jaren veel meer woningen bouwen dan nodig is voor de eigen behoefte, zo bleek dit jaar uit een onderzoek van onderzoeksbureau Rigo in opdracht van Milieudefensie. Om al die nieuwe woningen te kunnen bouwen wil de gemeente voetbalvelden uit het centrum verplaatsen naar natuurrecreatiegebied de Krimpenerhout.

Milieudefensie en de Belangenorganisatie Crimpenerhout vinden dit een slecht plan. Nederlek ligt in Nationaal Landschap het Groene Hart. Volgens het rijksbeleid mag de gemeente daarom alléén woningen bouwen voor de behoefte van de eigen bevolking. Binnen de bebouwde kom van Krimpen aan de Lek is daarvoor nog voldoende ruimte.
Provincie:
Tag(s):