zaterdag, 16. september 2006 - 9:46

Camper botst achterop grote bestelauto

Amersfoort

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten doet, samen met de Regionale Verkeersdienst van de politie Utrecht, een onderzoek in naar de aanrijding op de A28. Daar vond vrijdagmiddag rond 13.30 uur een aanrijding plaats tussen een camper en een zware bestelauto. Het ongeval gebeurde op A28 ter hoogte van Hooglanderveen in de gemeente Amersfoort. De passagiere van de camper werd met botbreuken in arm en been overgebracht naar het UMC in Utrecht. De bestuurder van de bestelauto werd met nekklachten overgebracht naar de Lichtenberg in Amersfoort. Er werd een omleiding ingesteld op verkeersknooppunt Hoevelaken.

Vermoedelijk merkte de 65-jarige bestuurder van de camper een beginnende file ter hoogte van Nijkerk te laat op en week uit naar de rechter rijstrook. Daar botste hij achterop de bestelauto. Beide voertuigen raakten bij de aanrijding zwaar beschadigd.

Een gewaarschuwde traumaheli hoefde niet ter plaatse te komen. Het slachtoffer, een 42-jarige inwoonster van Beverwijk, kon door de brandweer uit haar benarde positie worden bevrijd. De ambulance is door de KLPD naar Utrecht begeleid. De bestuurder van de camper liep slechts lichte verwondingen op.
Provincie:
Tag(s):