vrijdag, 29. september 2006 - 22:50

Canada snelst tijdens eerste training

Team Canada is tijdens de eerste officiele training van de A1 Grand Prix voor race op Zandvoort het snelste team. De eerste training zorgde direct voor een mogelijke voorbode van de rest van het weekend.

Veel coureurs waren direct snel en aan het driften in de diverse bochten, bij nieuwkomer Griekenland ging dat fout. De Griekse coureur Stelios Nousias zette na enkele ronden zijn A1-bolide in de bandenstapels bij de Audi-S bocht.

Verder waren er de nodige uitstapjes van de diverse coureurs en de drukte op de baan zorgde soms ook voor de nodige wapperende handjes bij de coureurs.

Canada was het snelste team met een 1:28.994, Engeland reed een tijd van 1:29.040 en Zuid-Afrika reed een derde tijd op de klokken, 1:29.267. Jeroen Bleekemolen reed de zevende tijd voor Team Nederland en kwam helaas niet verder dan een tijd van 1:30.382.

Ander nieuws dat vanuit Zandvoort komt is de overstap van ex-Verstappen engineer Greg Wheeler. Wheeler werkte vorig seizoen als engineer van Maleisie, maar heeft voor dit seizoen de overstap gemaakt naar Team Amerika.

Team Nederland zit momenteel zonder tweede coureur, geruchten die hier in Zandvoort gaan melden dat Nicky Pastorelli mogelijk de tweede coureur wordt van het Nederlandse A1-team. Mogelijk later meer nieuws hierover.
Categorie:
Tag(s):