zaterdag, 5. augustus 2006 - 16:48

Canal Parade denderde door de stad

Amsterdam

Honderdduizenden mensen stonden zaterdag langs de Prinsengracht en de Amstel om een glimp op te kunnen vangen van de Canal parade. De botenparade werd dit jaar voor de elfde keer gehouden en is onder deel van de Gay Pride, het grootste home evenement in Nederland.

De boten met honderden homo’s en lesbiennes voeren van het Westerdok, via de Prinsengracht naar de Amstel. Op sommige boten waren echte ‘Drag Queens’ te zien in struisvogelveren en glitter outfits. Ook varen enkele tientallen beveiliging mensen mee op de boten en zijn er veel beveiligers langs de route te zien.

SBS 6 had een eigen boot varen met daarop Gerard Joling, Hans Klok, Raymond Havelaar, Patty Brard en andere BN’ers. Ook D66 liet zich van een heel andere kant zien, onder de noemer 'Gay Pride Overal!' vroegen de Democraten speciaal aandacht voor landen waar het organiseren van een demonstratie voor homorechten niet mogelijk of zelfs gevaarlijk is. De GGD Amsterdam was ook van de partij en maakte het publiek en de deelnemers attent op de gratis Hepatitis B injectie die ze via de GGD kunnen krijgen.

Dit jaar waren er iets minder bezoekers dan vorig jaar, geschat wordt dat er 250.000 mensen op de parade afkwamen. Bij de pasenger Terminal raakten rond 17.00 uur twee agenten gewond bij een vechtpartij, verder verliep alles probleemloos. De organistatie spreekt dan ook van een geslaagd evenement.
Provincie:
Tag(s):