zaterdag, 27. mei 2006 - 15:34

Caravan ontploft; twee zwaargewonden

Belfeld

Op camping de Eekhoorn in Belfeld zijn zaterdagmiddag een man en een vrouw zwaar gewond geraakt toen hun caravan ontplofte en vervolgens in brand vloog. Hun hond overleefde het drama niet. De ontploffing deed zich rond 12.20 uur voor op de drukke camping in de bossen van Belfeld.

Volgens getuigenverklaringen is de brand uitgebroken toen een van de slachtoffers bezig was met een gasfles te verwisselen.

Niemand van de omwonenden raakte gewond. De twee kinderen van het stel waren ten tijde van de ontploffing niet in de caravan, zo meldt woordvoerster Lies Janssen van de Sector Veiligheid Noord- en Midden-Limburg. Zij zijn door hun grootouders opgevangen die ook op de camping aanwezig zijn.

De brandweer had de brand snel onder controle. Maar de caravan en de auto van de getroffen familie zijn totaal verwoest. Een persoon is met zware brandwonden met de traumahelikopter overgevlogen naar het ziekenhuis in Duisburg. Het andere slachtoffer is vervoerd naar het VieCuri Medisch Centrum in Venlo.

De Technische Recherche is een onderzoek gestart naar de precieze oorzaak van de ontploffing. Voor de kinderen is slachtofferhulp ingeschakeld, zo meldt de woordvoerster.
Provincie:
Tag(s):