woensdag, 9. augustus 2006 - 10:29

Caribische zeeschildpad op de weegschaal

Scheveningen

De groene zeeschildpadden die zes maanden geleden zijn gearriveerd vanuit de Kaaiman Eilanden zullen gemeten en gewogen worden in Sea Life Scheveningen om te kijken of ze zich goed aanpassen in hun nieuwe omgeving. De immigranten zijn onderdeel van een speciaal kweekprogramma en staan centraal in de S.O.S. campagne van alle Sea Life centres in Europa.

Samen met diverse lokale organisaties wordt samengewerkt voor het behoud en welzijn van de schildpadden en voor de bouw van een nieuw opvangcentrum op het Griekse eiland Zakynthos. Hun dieet en leefomgeving zijn aanzienlijk veranderd vandaar ook dat het wegen zo belangrijk is. Zo kunnen we hun gezondheid en groei in de gaten houden aldus Pete McLean, hoofd dierenverzorger.

In het Caribische gebied werden de zeeschildpadden voornamelijk gevoed met proteïne korrels met als gevolg dat ze ietwat te groot zijn voor hun leeftijd. Om dit groeiproces meer natuurlijk te laten verlopen, bouwen we de korrels langzaam af en geven we ze gezonde voeding zoals inktvis, sla en broccoli.

De dierenverzorger heeft speciale training gevolgd om de zeeschildpad te kunnen wegen. Het wegen zelf is nu nog relatief makkelijk omdat de schildpadden tussen de 2 en 4 jaar zijn. Als ze straks 100 jaar zijn kunnen ze wel 150 kg wegen.
Provincie:
Tag(s):