dinsdag, 28. februari 2006 - 18:41

Carnaval weer ten einde

De carnavalsdagen zitten er weer op. De politie in Venlo kijkt terug op een goed verlopen drukke zaterdag in de stad, toen 20.000 feestvierders het centrum bezochten. Opvallend was dat er steeds minder dronken jeugd in de stad is. De maatregelen tegen de zelf meegenomen drank lijken baat te hebben, aldus de politie Limburg-Noord.

In Limburg-Zuid vond een dodelijke schietpartij plaats in het uitgaanscentrum van Brunssum. Het geweldsmisdrijf had niets te maken met carnaval. In Heerlen raakte een vrouw, die naar een optocht stond te kijken, gewond aan haar oog door een confettikoker. Onduidelijk is nog of de vrouw blijvende schade aan haar oog heeft opgelopen. Voor de rest zijn er (nog) geen noemenswaardige incidenten gemeld.

De dinsdag vinden in veel steden en dorpen traditionele afsluitingsceremonies plaats, om de ‘vastelaovend’ af te sluiten. In Gulpen wordt weer de carnavalsvierder van het jaar gekozen en in Maastricht wordt het Mooswief neergehaald. In Roermond wordt Bacchus traditioneel in de Roer gegooid. Bacchus zelf hoeft niet te vrezen dat hij een nat pak krijgt, een pop dient als vervanging. Maar het geheel wordt opgeluisterd door een ’emotionele’ ceremonie, waarbij Bacchus werd ondersteund door de prins van stadsvastelaovesvereniging D’n Uul.
Provincie:
Tag(s):