maandag, 13. februari 2006 - 15:41

Carnavals-shoppen in Limburg

Heerlen

Nog twee weekjes en het is weer zover. Het zuiden van Nederland staat dan opnieuw in het teken van de 3 dolle dagen van Carnaval. Het is dan belangrijk om met een zo ‘origineel’ mogelijk kostuum deel te nemen aan het feest.

Enkelen houden het simpel en pakken wat oude kleding uit de kasten. Mixen dit en maken een nieuwe creatie. Dit kan een oude bontjas zijn van oma of het uniform van opa uit de periode toen hij nog in militaire dienst zat.

Anderen laten zich inspireren door reclames op tv, de politiek, speelfilms of tv-series uit vervlogen tijden. Bijna iedereen wil die dagen in een ‘origineel’ kostuum door de straten hossen of dansen in de feestzalen en kroegen. Dat betekent dus carnavals-shoppen.

Denk nu niet dat u een van de weinigen bent met het idee om eens lekker te gaan neuzen in de carnavalsbazaars die hun deuren ook op de zondag hebben geopend. Nee u bent echt niet alleen. Blikopnieuws ging eens een kijkje nemen in Heerlen, bij een grote carnavalswinkel in winkelcentrum 't Loon.

De parkeerplaatsen waren goed bezet. Het werd dus zoeken naar een plaats. Bij de roltrappen van de winkel was het aanvankelijk ook nog rustig, maar de klanken van een ‘Spass-kapel’ wezen de bezoeker erop dat er meer aan de hand was.

Boven aan de roltrap werd het duidelijk. Het leek wel of de Limburgers maar een ding te doen hadden die zondag, namelijk massaal carnavals-shoppen. Met passen en meten wist ons blikopnieuws-gezelschap het shoppen te doorstaan en verlieten we een paar uurtjes later, de carnavalswinkel.

Uiteraard niet met lege handen. De portemonnee, was minder gevuld dan toen we kwamen, maar we waren wel een paar schoenen, een jurk, een paar hoeden, wat belletjes, knopen, sokken en handschoenen rijker.
Provincie:
Tag(s):