dinsdag, 21. februari 2006 - 13:01

Carnavalswagens ondergebracht

Heerlen

Op maandag 20 februari ondertekenden wethouder Loek Damen en de voorzitter van de Heelesje Vastelaovends-vereniging ‘De Winkbülle’ Raymond Vlecken, in naam van Carnavalsverein ‘De Bokkeriejesj’, de Stichting Optochtkomitee Hoensbroek en de Heelesje Vastelaovundsvereniging ‘De Winkbülle’ het vijfjarige huurcontract voor de loods aan de Wijngaardsweg. Hier kunnen carnavalsverenigingen hun carnavalswagens optuigen en stallen.

De gemeente Heerlen vindt het belangrijk dat er goede randvoorwaarden zijn voor de realisatie en instandhouding van carnaval als cultuuruiting. Daarom is er samen met de verenigingen gezocht naar een goede huisvesting voor de carnavalswagens. Een nieuwe plek is gevonden in een loods op het voormalige terrein van transportbedrijf Harreman aan de Wijngaardsweg in de Koumen.

Voor het beheer en de exploitatie van de loods is door de bovenstaande verenigingen de Stichting Carnavalsloods Heerlen in het leven geroepen. De gemeente is eigenaar, maar de stichting is zelf verantwoordelijk voor het herstel, onderhoud en exploitatie van de loods.
Provincie:
Tag(s):