vrijdag, 4. augustus 2006 - 12:17

Carports van 27 woningen gestut

Hengelo

Aan de Trondheimstraat in Hengelo is donderdagmiddag een carport ingestort. De auto die onder de carport stond, raakte daardoor beschadigd. De dakplaat van de carport bleek door vochtophoping in het houtwerk finaal te zijn verrot. In totaal hebben 27 woningen in deze straat een soortgelijke constructie. Omdat er twijfels zijn over de veiligheid van alle carports, mogen de carports op last van het gemeentebestuur niet meer worden gebruikt, totdat ze zijn gestut.

De carports zijn met linten afgezet. Het gaat om het gedeelte waar de auto onder kan staan en niet om het deel boven het voetpad naar de voordeur, omdat daar geen dakplaten zijn. De woningen zijn privé-eigendom. Bouwinspecteurs van de gemeente hebben woningen en carports in de buurt bekeken, maar daarbij geen soortgelijke constructies ontdekt. Op andere plekken in de wijk kunnen kunnen daarom, naar alle waarschijnlijkheid, geen gevaarlijke situaties ontstaan.

Uit een eerste onderzoek van de gemeente blijkt dat de dakplaten zijn verrot. Er wordt bekeken of het hier om een constructiefout gaat. Zeer waarschijnlijk zullen de carports gesloopt moeten worden. Ze worden vrijdagmiddag met zogenoemde stempels gestut, zodat ze wel gebruikt kunnen worden.

De bewoners van de woningen zijn donderdagavond middels een brief van de situatie op de hoogte gebracht. Vrijdagmorgen zijn ze tijdens een informatiebijeenkomst in het Stadskantoor in Hengelo verder geïnformeerd. Daarbij waren circa 25 personen aanwezig.
Provincie:
Tag(s):