zaterdag, 4. maart 2006 - 9:46

Castagna Imperial Landaulet Concept

De Italiaanse carrosseriebouwer Castagna toonde in Genève de Imperial Laundaulet Concept. De conceptcar zal, als deze ooit in productie gaat, geheel naar de wensen en eisen van de toekomstige klant worden gebouwd. Het is een kruising tussen een MPV en Coupé.

De bijna zes meter lange Castagna Imperial Laundaulet Concept is een kolos van een auto. De auto is van het formaat Rolls-Royce Phantom. Het vinden van een parkeerplaats zal dan ook geen gemakkelijke opgave zijn. Ondanks dat het interieur van de conceptcar nog niet is uitgewerkt belooft Castagna een enorme interieurruimte. Aangezien dit soort ´custom build´ auto´s geheel naar eigen wens kunnen worden aangekleed heb je als koper veel vrijheid. Bij Castagna geven ze aan dat je door hun je ideale auto kunt laten ontwerpen en bouwen. Niets is Castagna te gek.

Als de conceptcar zou kunnen rijden werd deze aangedreven door een bijna 800 pk sterke motor. Het vermogen wordt overgebracht op alle vier de wielen. Doordat de auto vrij hoog op de wielen staat kan deze in hoogte worden ingesteld. Handig als je in moet stappen. Bovendien komt er een opstapje naar buiten wanneer de deuren worden geopend.

Over productieplannen wordt niet gesproken. Wij gaan er dan ook meer vanuit dat Castagna deze conceptcar heeft gebouwd om hun kunnen aan te tonen. Castagna staat beter bekend om haar omgebouwde Mini´s. Bovendien voert de Italiaanse carrosseriebouwer met regelmaat opdrachten uit voor steenrijke oliesjeiks en andere miljonairs.
Categorie:
Tag(s):