donderdag, 14. december 2006 - 11:15

Centre Céramique krijgt bibliotheekcertificaat

Maastricht

Donderdag krijgt Centre Céramique als eerste Limburgse bibliotheek het bibliotheekcertificaat uitgereikt. Dit certificaat staat voor een kwaliteitsnorm binnen de bibliotheekwereld vergelijkbaar met de ISO-certificering binnen het bedrijfsleven.

Het certificaat wijst op een constant kwaliteitsniveau van dienstverlening richting de klant. Ook biedt het certificaat bibliotheken onderling de garantie over bepaalde basiskwaliteiten te beschikken die samenwerking optimaliseren.

Eerder dit jaar kregen al drie bibliotheken het certificaat. Samen met Centre Céramique ontvangen vandaag zeven bibliotheken het kwaliteitslabel. Dat brengt het totale aantal gecertificeerde bibliotheken op tien. De certificaten worden uitgereikt tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging Openbare Bibliotheken in de Jaarbeurs in Utrecht.

Centre Céramique ontvangt het certificaat op basis van een onderzoek dat eerder dit jaar plaatsvond. Het onderzoek werd verricht door onafhankelijke auditoren in opdracht van de Stichting Certificering Openbare Bibliotheken. Deze stichting is samengesteld uit vertegenwoordigers van de bibliotheeksector en van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Het certificeringsproces wordt gecoördineerd vanuit het certificeringsbureau, dat gehuisvest is bij de Vereniging van Openbare Bibliotheken.

Alle openbare bibliotheken worden de komende 4 jaar geaudit. Een audit gebeurt op basis van een door de bibliotheek ingevulde vragenlijst, een aantal beleidsdocumenten en gesprekken met diverse bibliotheekmedewerkers.
Provincie:
Tag(s):