dinsdag, 21. november 2006 - 12:13

Chaos bij kettingbotsing

Nieuw- en Sint Joosland

De kettingbotsing van vanmorgen kon zo uit een film komen. Het begon allemaal op de zuidbaan van de A58.Daar vonden dinsdagmorgen kort na elkaar drie ongevallen plaats waarbij negen voertuigen waren betrokken. Rond 07.00 uur gebeurde het eerste ongeval.

Een 35-jarige Oost-Souburger werd ter hoogte van Nieuw- en Sint Joosland aan de achterzijde aangereden door een onbekende automobilist die hem wilde inhalen. Doordat zijn auto aan de achterzijde was geraakt, raakte hij in de slip en botste frontaal tegen de rechtervangrail. Vervolgens werd hij aangereden door een derde auto die een stuk verder tegen de middenvangrail tot stilstand kwam.

De veroorzaker van het ongeluk, een donkerkleurige MPV met daarin vermoedelijk twee inzittenden, reed zonder te stoppen door. De 35-jarige Oost-Souburger is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie is op zoek naar de bestuurder van de donkerkleurige MPV of naar getuigen van het ongeval. Ook is de politie op zoek naar mensen die de donkerkleurige MPV zonder verlichting hebben zien rijden.

Na het ongeval stopte een politieauto met zwaailichten aan op de weg om hulp te verlenen. Terwijl de agent terugliep naar zijn wagen, werd de politieauto van achteren aangereden door een 51-jarige Vlissinger. Hij werd op zijn beurt weer aangereden door een achteropkomend busje, bestuurd door een 37-jarige Vlissinger.

Achterop het busje vloog weer een 54-jarige automobiliste uit Middelburg. Door de klap van de aanrijding schoot het busje door tegen de politieauto. Voor zover bekend vielen hier geen gewonden.

In de file die hierdoor ontstond, vond ter hoogte van Oost-Souburg een kop/staartbotsing plaats tussen twee personenauto’s. Een Vlissingse botste achterop de auto van een 40-jarige Oost-Souburger. De vrouw is ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis.

Tijdens het regelen van het verkeer werden diverse automobilisten boos op agenten of negeerden de aanwijzingen door toch hun weg te vervolgen, door de berm te rijden of achteruit de rijksweg weer af te rijden. Dit zorgde voor gevaarlijke situaties. De politie heeft dan ook 14 automobilisten bekeurd voor dit gevaarlijke rijgedrag.
Provincie:
Tag(s):