vrijdag, 24. november 2006 - 17:03

Chatcontact leidt tot woningdiefstal

Maastricht/Nijmegen

Een 36-jarige inwoner uit Maastricht, die op 21 november slachtoffer was geworden van diefstal uit zijn woning en daar aangifte van had gedaan bij de politie, werd twee dagen later telefonisch benaderd door de daders. Het ging om twee vrouwen van ongeveer 20 jaar die het slachtoffer via MSN had leren kennen.

De twee vrouwen verbleven op 21 november met toestemming van het slachtoffer in zijn woning en bleken die dag er met zijn spullen vandoor te zijn gegaan. De beide vrouwen gaven hem de gelegenheid de door hen gestolen spullen terug te kopen. Dit zou dan diezelfde dag moeten gebeuren op het treinstation in Nijmegen.

De man vertrok hierop naar Nijmegen maar werd, eenmaal op het station aangekomen, bang dat hij door de daders zou worden overvallen. Hij besloot daarop telefonisch contact op te nemen met de politie Limburg Zuid. Hierop nam de politie vanuit Maastricht razendsnel contact op met politie Gelderland Zuid. Tien minuten later werden de twee verdachten op het station door de politie in Nijmegen aangehouden. Bij de aanhouding bleken de beide personen de gestolen goederen bij zich te hebben.
Provincie:
Tag(s):