vrijdag, 30. juni 2006 - 16:47

Chateaux de la Meuse, kastelen langs de maas

Luik

Vrijdag werd in Palais des Princes-Eveques een nieuw samenwerkingverband gepresenteerd aan de Nederlandse en Belgische pers. De officiële opening van het grensoverschrijdende project 'Châteaux de la Meuse' werd vrijdag een feit.

Kastelen zijn toeristisch zeer in trek. De Maasvallei met haar nabijgelegen kastelen doen wat ligging en schoonheid betreft niet onder voor die van de buurlanden zoals bijvoorbeeld de kastelen langs de Loire in Frankrijk. Dat heeft de provincies Luik, Belgisch Limburg en Nederlands Limburg doen besluiten om de kastelen langs de Maas als nieuw toeristisch product te gaan uitbouwen en vermarkten. Het project wordt ondersteund met een website, brochures, arrangementen, wandel- en fietsroutes en bewegwijzering.

De eerste fase van het project is gerealiseerd. Tijdens de persconferentie zullen de beide brochures en de website gepresenteerd worden. Er is een brochure gemaakt met informatie over de soorten kastelen, de bouwstijlen, de historie, de structuren van de parken en tuinen en nog veel meer. Een topografische kaart maakt hiervan onderdeel uit.

Daarnaast is er een toeristische brochure met wandel- en fietsroutes naar de kastelen langs de Maas, informatie over de wijnbouw, cultuur, oeverrecreatie en logiesmogelijkheden langs de Maas.

Op de bijbehorende website is eveneens informatie te vinden over de deelnemende kastelen en worden aantrekkelijke arrangementen aangeboden.

Deelnemende partners:

- Provincie Limburg
- Provincie Luik
- Provincie Belgisch Limburg
- VVV Zuid-Limburg
- Fédération du Tourisme de la Province de Liège
- Toerisme Limburg
- Fédération du Tourisme de la Province de Namur
- Interreg Euregio
- Stichting Euregio Maas-Rijn
Provincie:
Tag(s):