zondag, 27. augustus 2006 - 21:35

Checklist voor brandveiligheid woning

Roermond

De brandweer van Roermond heeft een checklist op haar website geplaatst die inwoners van de gemeente kunnen raadplegen. Hiermee kunnen inwoners nagaan hoe brandveilig hun woning is. De afdeling Preventie van de brandweer hoopt op deze manier een bijdrage te leveren aan minder branden en ongelukjes.

‘Veel van deze ongelukken kunnen worden voorkomen als bewoners alledaagse dingen af en toe controleren. Geregeld is kortsluiting de oorzaak van een woningbrand, of een televisietoestel dat op stand-by staat. Daarnaast is het van belang dat hulpdiensten zoals brandweer, politie en ambulances een woonadres gauw kunnen vinden. Op verschillende plaatsen komt het voor dat huisnummers niet vanaf de openbare weg zichtbaar zijn, bijvoorbeeld omdat de voordeur aan de zijkant van het huis ligt of het huisnummer overwoekert is door groen. Hier kan de woningeigenaar of huurder snel zelf wat aan doen’, aldus een preventieadviseur van de Brandweer Roermond.

Indien gewenst kan de afdeling Preventie geïnteresseerden ook mondeling advies geven. Zij kunnen hiervoor contact opnemen met de Brandweer Roermond via (0475) 393800 en vragen naar de preventieadviseur voor het betreffende woongebied.

Klik hier voor de checklist.
Provincie:
Tag(s):