vrijdag, 2. juni 2006 - 15:01

CheckWebwinkel.nl maakt online shoppen veiliger

CheckWebwinkel.nl heeft op 1 juni haar website gelanceerd waarop zowel de consument als de Nederlandse webwinkelier informatie kunnen plaatsen over de webwinkel, met als doel: online shoppen veiliger maken.

Door consument én webwinkelier op de website te betrekken onderscheidt CheckWebwinkel.nl zich van de al bestaande beoordelingssites waarbij alleen de consument aan het woord komt.

De consument kan met een uniek webwinkel beoordelingssysteem zijn of haar aankoopadres beoordelen in vier categorieën. Aan de hand van de beoordelingen kunnen andere consumenten hun aankoopadres van te voren controleren. Hierdoor zullen ze minder snel bij onbetrouwbare webwinkels terecht komen.

Voor webwinkeliers is de website een uitgelezen kans om consumenten te voorzien van bedrijfsinformatie. Ook kunnen ze reageren op consumentenbeoordelingen.

Is een product pas na een week verstuurd? De webwinkelier kan aangeven waarom dit het geval was. De consument krijgt hierdoor een objectief beeld van de webwinkel die op haar beurt is beschermt tegen onterechte negatieve beoordelingen.

Ook onderscheidt CheckWebwinkel.nl zich door de enorme hoeveelheid vermelde webwinkels. Meer dan 1000 bekende én minder bekende webwinkels in 18 overzichtelijke categorieën. Dit is de grootste index van webwinkels op een Nederlandse website.
Categorie:
Tag(s):