zondag, 21. mei 2006 - 19:35

Chelsea en Newcastle United in de race voor Van the Man

De speculaties rond een vertrek van Ruud van Nistelrooy bij zijn club Manchester United zijn al enkele weken aan de gang, maar nu wordt de aanvaller in de Engelse media gelinkt aan eventuele nieuwe werkgevers. Het zou hierbij gaan om de clubs Newcastle United en Chelsea.

De manager van Newcastle United, Glenn Roeder ziet in de Brabander de ideale vervanger om de gestopte Alan Shearer op te volgen bij de Noord - Engelse club. De Britse krant The People meldt dat Roeder zijn voorzitter Freddy Shepherd om het benodigde geld gaat vragen voor de transfer.

Newcastle United staat echter niet alleen in haar belangstelling voor Van the Man. Een andere Britse krant namelijk News of the World weet te melden dat de aanvaller naar Chelsea zal vertrekken. De krant meldt in haar zondagseditie dat de zaakwaarnemer van Van Nistelrooy, Roger Linse een geheime bijeenkomst heeft gehad met directeur Peter Kenyon van Chelsea in Parijs. De twee zouden persoonlijk al tot overeenstemming zijn gekomen over de transfer.

Een vertrek van Ruud van Nistelrooy bij zijn liefde Manchester United staat vast. De aanvaller ligt overhoop met zijn manager Sir Alex Ferguson. De vete bereikte een hoogtepunt toen de Schot de international passeerde voor de afscheidswedstrijd van clubicoon Roy Keane. Van Nistelrooy mocht geen deel uitmaken van de selectie voor dit duel. Ferguson is van mening dat de aanvaller de teamgeest ondermijnd en passeerde hem de laatste maanden al veelvuldig.
Categorie:
Tag(s):