woensdag, 18. oktober 2006 - 23:14

Chelsea klopt Barça

Chelsea heeft angstgegner FC Barcelona in eigen huis verslagen. Een doelpunt van Didier Drogba was voldoende voor de belangrijke drie punten: 1-0.

Bij Chelsea startten Arjen Robben en Salomon Kalou op de bank. Khalid Boulahrouz mocht wel in de basis beginnen. Bij Barça zat Giovanni van Bronckhorst eindelijk weer eens bij de eerste elf.

The Blues kregen de eerste grote kans van de wedstrijd. Na zeventien minuten had Drogba keeper Victor Valdes al gepasseerd maar zijn schot trof nota bene medespeler Andrei Shevchenko onderweg naar het doel. De Oekraïner vond vervolgens ook niet het net, omdat Rafael Marquez op tijd kon ingrijpen met een venijnige tackle. Ook Barcelona deed van zich spreken. In de 24ste minuut was Lionel Messi dichtbij de 0-1, maar derde doelman Hilario redde uitstekend.

Na een half uur voetbalde Barça op prachtige wijze een nieuwe kans bij elkaar. Over vijf schijven werd Xavi gevonden, die ook Hilario op zijn weg vond. Een minuut voor rust mocht Michael Ballack vrij inkoppen na een corner van Frank Lampard. De bal miste echter richting en Valdes kon gemakkelijk pakken.

Vlak na rust brak Drogba het duel open. De Ivoriaan schoot knap binnen: 1-0. Tien minuten later hadden Mickael Essien en Shevchenko het duel kunnen beslissen, maar de Ghanees was te zelfzuchtig en de Oekraïner te gehaast. Beide inzetten konden worden geblokt.

Chelsea, waarbij Robben en Kalou nog mochten invallen, loerde vervolgens op de counter en Barça viel uit alle macht hartstochtelijk aan. Het mocht voor de ploeg van trainer Frank Rijkaard niet baten en het eerste verlies in groep A van de Champions League is een feit. Chelsea staat nu aan kop met negen punten uit drie duels. Barça volgt met vier, net zoveel als Werder Bremen, dat met 2-0 van Levski Sofia won.