zondag, 30. april 2006 - 12:09

Chelsea officieel kampioen van Engeland

Chelsea is vanmiddag officieel kampioen van Engeland geworden, na de nummer twee uit de Premier League, Manchester United, thuis met 3-0 verslagen te hebben.

Het eerste doelpunt van de Blues kwam al snel, nadat Gallas al na vijf minuten de bal uit de corner van Joe Cole, die al eerder door Terry richting doel was gekopt, van richting te veranderen om zo Van der Sar te slim af te zijn.

Vlak voor rust leek het erop dat de Mancunians weer op gelijke hoogte zouden komen, toen Wayne Rooney (vorige week nog uitgeroepen tot Talent van het Jaar) alleen op Chelsea-keeper Petr Cech afging. De afronding was echter niet goed, zodat de bal een meter of twee naast ging.

In de tweede helft bracht Joe Cole Chelsea in de 61e minuut op een 2-0 voorsprong. Twaalf minuten later zorgde Ricardo Carvalho voor de 3-0, na een snelle counter van de thuisploeg.

Het is nu het tweede achtereenvolgende jaar dat de Londense ploeg kampioen van Engeland is.

Een belangrijke Nederlandse inbreng was er niet bij het duel. Edwin van der Sar kon Manchester niet redden, Ruud van Nistelrooij begon op de bank en macht pas bij een 2-0 achterstand het veld in komen en Arjen Robben speelde een ongelukkige wedstrijd.