vrijdag, 24. februari 2006 - 9:40

Chevrolet Aveo en de Kia Cerato ouderwets in veiligheid

Amstelveen

Auto's worden steeds veiliger, maar bij de nieuwste serie crashtesten van EuroNCAP komen enkele auto's met een slecht resultaat naar voren, vooral van de Chevrolet Aveo. De Aveo beschermt vooral slecht in de frontale botsing. De bestuurder loopt daarbij groot risico op letsel met dodelijke afloop.

De eindscore wordt daardoor teruggebracht tot twee van de maximaal vijf haalbare sterren. De stand van de veiligheid is bij deze auto op het niveau van vele jaren geleden. Dat geldt in iets minder mate ook voor de Kia Cerato met drie sterren.

Ook op het aspect voetgangersveiligheid scoren drie van de geteste modellen slechts één ster, wat voor moderne auto's een teleurstellend slechte score is.

Bij de laatste EuroNCAP-crashtesten zijn weer auto's uit uiteenlopende categorieën onder de loep genomen: twee kleinere middenklassers, twee middenklassers, een grotere middenklasser en een midi-SUV.

Van de zes geteste modellen in de nieuwste EuroNCAP-crashtesten behalen er twee de 5-sterren-waardering voor bescherming van inzittenden: De Peugeot 207 en de Alfa Romeo 159. En ook in de bescherming van kinderen in de auto behalen deze modellen de op dit onderdeel in de praktijk maximaal haalbare vier sterren.

EuroNCAP is een samenwerkingsverband van ondermeer de ANWB en de Europese zusterclubs met de Nederlandse, Engelse, Duitse Zweedse, Franse en Catalaanse overheid en de Europese Commissie.
Categorie:
Tag(s):