vrijdag, 28. april 2006 - 21:41

Chevrolet maakt prijs Captiva bekend

Hoofddorp

Begin maart zorgde Chevrolet met de onthulling van de Chevrolet Captiva tijdens de Autosalon van Genève voor een absolute wereldprimeur. Eind juni staat deze SUV in ons land in de showrooms. Nu al maakt Chevrolet Nederland de prijzen van de stoere Captiva bekend. De Captiva wordt in Nederland leverbaar vanaf EUR 30.995,-inclusief BPM

Met de Captiva brengt Chevrolet haar Europese productoffensief naar een nieuw niveau. Naast de twee beschikbare benzineversies (2.4-liter viercilinder en 3.2-liter V6) levert ook de moderne 150 pk sterke direct ingespoten 2.0 VCDI common-rail diesel dynamische rijprestaties. De Captiva is tevens het eerste model binnen de productreeks van Chevrolet dat standaard geleverd wordt met een elektronisch stabiliteitsysteem (ESP).

De Captiva kan vertrouwen op een expressief design en een ruim, comfortabel interieur waarin hoogwaardige materialen zijn verwerkt. De nieuwe, SUV meet 4.639 x 1.849 x 1.726 mm (lxbxh) en heeft een wielbasis van 2.707 mm. Hij wordt standaard geleverd met zeven stoelen.

Kopers kunnen bovendien kiezen uit voorwiel- en vierwielaangedreven uitvoeringen. Laatstgenoemde versies zijn voorzien van een ‘active-on-demand’ vierwielaandrijving. Wanneer de rijomstandigheden daarom vragen, wordt de aandrijving van de achteras onmiddellijk ingeschakeld via een elektronisch bediende elektromagnetische koppeling om maximale tractie te garanderen.

Het systeem werkt bovendien naadloos samen met het ESP, traction control en het ABS, waardoor de voertuigcontrole en veiligheids-marges voor de bestuurder aanzienlijk worden vergroot. Het ESP-systeem is bovendien uitgerust met aanvullende functies als HBA (Hydraulic Brake Assist) en HDC (Hill Descent Control).
Categorie:
Tag(s):