donderdag, 7. september 2006 - 13:54

Chip uw huisdier!

Purmerend

Hoe lief en trouw uw hond of kat ook is, het blijft een dier. De kans dat het dier plotseling niet meer thuiskomt, blijft altijd aanwezig. De Dierenbescherming is daarom voorstander van de microchip. Deze chip, zo groot als een rijstkorrel, wordt met een injectienaald onder de huid ingebracht en bevat een uniek registratienummer. Op deze manier kunnen de adresgegevens van uw dier altijd achterhaald worden.

De afdeling Waterland organiseert op woensdag 20 en donderdag 21 september een chipactie waarbij u uw huisdier kunt laten chippen. U kunt op deze dagen tussen 19.00 en 21.00 uur met uw huisdier langskomen bij het DOC, gesitueerd op Westerweg 70 te Purmerend.

Wanneer u gebruikt wilt maken van deze chipactie, neemt u dan een legitimatiebewijs, het entboekje van uw huisdier, uw adresgegeves en een deugdelijke reismand mee. Tenslotte kan er in het DOC niet gepint worden en dient het bedrag van 15 euro contant voldaan te worden.

Met deze actie hoopt de Dierenbescherming in de toekomst te voorkomen dat huisdieren gaan zwerven of in het asiel terecht komen omdat de eigenaar niet teruggevonden kan worden.
Provincie:
Tag(s):