zondag, 15. oktober 2006 - 13:41

Chocoladefestijn in DoeMere

Almere

Chocolade wie houdt er niet van? In winkelcentrum DoeMere in Almere werd er tijdens de woonmaand een hele dag gewijd aan deze lekkernij. Op zaterdag 14 oktober was het zover, een chocoladefestijn. Tijdens een demonstratie kon het publiek zien wat er allemaal met chocolade gedaan kon worden en kreeg men uitleg waar chocolade vandaan komt. Uiteraard mocht er ook worden geproefd!

Er waren diverse kunstenaars aanwezig die van chocolade een kunstwerk vervaardigde. Zo werd door een beeldhouwer uit een blok chocolade een beeld gemaakt en toonde een schilder een schilderij met chocolade produkten. Er was ook een kleine tentoonstelling te zien van een aantal eerder gemaakte chocolade kunstwerken. Deze kunstwerken werden aan het einde van het chocoladefestijn verloot onder de aanwezige bezoekers.

Volwassenen en kinderen mochten zelf ook aan de slag met chocolade. Er kon een fudge lolly versierd worden of een canachebonbon. Ook een hartig hapje met chocolade kon worden geproefd zoals gehaktballetjes met chocolade satésaus.

Overheerlijke warme chocolade stroomde als een waterval in de chocolade fontein. Met allerlei lekkers in de vorm van koekjes en fruit kon er in de chocolade gedoopt worden. Een soort chocoladefondue maar dan op een heel leuke en spectaculaire manier.
Provincie:
Tag(s):