maandag, 13. november 2006 - 15:12

Christijan Albers: "Ik was een soort stierenvechter"

Het team van Spyker MF1, voormalig Midland en volgend jaar Spyker F1, heeft een enerverend seizoen 2006 beleefd. Voorafgaand aan het seizoen waren de verwachtingen hooggespannen maar al vroeg in het seizoen merkte het team dat de achterstand op de voornaamste concurrent, dit jaar Scuderia Toro Rosso, niet kleiner was geworden.

Spyker MF1-coureur Christijan Albers voelde zich dit seizoen benadeeld. "Het team van Scuderia Toro Rosso gebruikte gelimiteerde V10-motoren van Cosworth, terwijl Spyker het met de V8-motoren van Toyota moest doen. Albers verklaarde: Stel je voor dat een voetbalteam met twaalf man op het veld zou verschijnen, terwijl er maar elf zijn toegestaan. De fans zouden het niet eens accepteren." Over het mogelijke voordeel van de V10-motor zijn de meningen verdeeld.

Spyker MF1 heeft echter een opwaartse lijn laten zien gedurende het seizoen. Aan het einde van het seizoen kwam het team zelfs in de buurt van het team Red Bull Racing. Albers voegde toe: "Ik voelde me dit seizoen steeds meer een soort stierenvechter. Dat maakte dit seizoen leuker dan 2005."

Albers is tevreden met zijn eigen prestaties maar het seizoen is inmiddels ten einde. Volgend jaar wordt de uitdaging alleen maar groter. In 2007 rijdt Albers voor een Nederlands team met Ferrari-motoren en met Mike Gascoyne als technisch directeur van het team.
Categorie:
Tag(s):