zondag, 12. maart 2006 - 10:26

Christijan Albers: "We zullen sterker zijn in de race"

Het eerste onderlinge duel tussen MF1 Racing-coureurs Christijan Albers en Tiago Monteiro is beslist in het voordeel van de Nederlander.

Bij de eerste kennismaking met het nieuwe kwalificatiesysteem bleef Albers zijn directe concurrent met een kleine twee tienden voor. Beide coureurs zagen zich voor een geheel nieuwe uitdaging geplaatst, aangezien zij tot op heden alleen bekend waren met kwalificatiesessies zoals die van vorig jaar, waarbij de coureurs slechts een ronde reden.

Albers, die als achttiende eindigde met een tijd van 1:35.724 gaf het volgende commentaar: "We hadden vandaag enkele problemen met de wind, die het ons af en toe knap lastig maakte. De eerste run was niet slecht, maar bij mijn tweede poging had ik echt wat problemen met verkeer. Het was eigenlijk gewoon te druk bij de warm-up procedure tijdens de eerste ronde. Derhalve kon ik mijn tijd niet meer verbeteren, die makkelijk ergens in de 1:34 had moeten liggen, dus dat is jammer. Maar ik verheug me nog steeds op morgen, omdat ik denk dat, hoewel we nog wat kwalificatie snelheid missen, we sterker zullen zijn in de race. Ik heb veel vertrouwen in de auto en het team."

Albers' nieuwe teamgenoot Tiago Monteiro werd na de nodige problemen negentiende, en kan morgen dus achter zijn teamgenoot op de grid aanschuiven. De Portugees bleef gelaten: "We werden een beetje verrast door de veranderlijke omstandigheden, dus mijn eerste ronde was niet zo goed als het geval had moeten zijn. De schakelaar waarmee de instelling van de voorvleugel kan worden aangepast ging stuk, en vervolgens belette een technisch probleem in de garage me op tijd naar buiten te gaan en een echte kwalificatie run neer te zetten. Uiteraard ben ik teleurgesteld, maar er zijn dingen die erger zijn. Nu moet ik me gewoon richten op het rijden van een goede race morgen, en ik weet zeker dat iedereen in het team gemotiveerd is om wat beters te laten zien."
Categorie:
Tag(s):