donderdag, 6. juli 2006 - 15:56

Club New dicht op last van burgemeester

Zeist

Burgemeester J.J.L.M. Janssen van Zeist heeft vanmiddag besloten om horecaonderneming ‘Club New’ aan de 2e Dorpsstraat in Zeist tijdelijk te sluiten. Het besluit is een gevolg van ongeregeldheden vorig weekend waarbij mishandeling plaatsvond. De deuren zullen vanaf morgen drie weken lang dicht blijven.

De ongeregeldheden van het afgelopen weekend in het uitgaansgebied van Zeist staan niet op zich. De afgelopen weken is het onrustig geweest op de 2e Dorpsstraat en Slotlaan. Voor Burgemeester Janssen was al eerder de maat vol. Hij stuurde op 20 juni jl. een brief naar alle horecaondernemers in Zeist om hen te wijzen op hun gezamenlijke verantwoordelijkheid voor veilig uitgaan. Deze oproep kon niet voorkomen dat afgelopen weekend opnieuw sprake was van ongeregeldheden bij ondernemers aan de Dorpsstraat en Slotlaan. Daarmee is voor de burgemeester een grens overschreden. In nauwe samenwerking met de politie Binnensticht trof hij drie maatregelen ten behoeve van de veiligheid in het Zeister uitgaansgebied.

Burgemeester Janssen: “Uitgaan moet een feest zijn waar horecabezoekers zich bovenal veilig voelen. De veiligheid in het uitgaansgebied is een verantwoordelijkheid van politie, horeca, de bezoekers en de gemeente. Met deze gezamenlijke aanpak moet de rust in het uitgaansgebied van Zeist terugkeren. Situaties zoals afgelopen weekend tolereer ik niet. Zonodig neem ik maatregelen.�
Provincie:
Tag(s):