maandag, 18. september 2006 - 20:30

ClubExtra voor kinderen met een bewegingsachterstand

Meppel

Voor kinderen met een bewegingsachterstand is er op woensdagmiddag 27 september 2006 een ClubExtra instuif. Van 14.00 - 15.30 uur zijn de kinderen van harte welkom in de gymnastiekzaal van FC Meppel, Gerard Doustraat 15 in Meppel. De activiteit wordt georganiseerd door gymnastiekvereniging FC Meppel.

Kinderen in de leeftijd vanaf 4-12 jaar kunnen door verschillende oorzaken te maken krijgen met een bewegingsachterstand. Dit kan tot uiting komen tijdens de gymles op school, maar ook bij het sporten bij een vereniging of bij het ‘buiten spelen’ kunnen deze kinderen vaak niet meedoen met hun leeftijdsgenootjes.

Het sportaanbod van de reguliere verenigingen is in de regel niet afgestemd op kinderen met een bewegingsachterstand. Daarom dreigt deze groep tussen wal en schip te vallen


In de ClubExtra lessen krijgen de kinderen veel individuele aandacht. Dit is mogelijk omdat de groep waarin gesport wordt klein is (maximaal 10). Belangrijk is dat kinderen weer plezier gaan beleven aan het samen bewegen met andere kinderen.

De activiteiten worden op een zodanige wijze aangeboden, dat kinderen regelmatig aan de beurt komen en op hun eigen niveau kunnen deelnemen. Het niveau van de kinderen wordt spelenderwijs verbeterd door de activiteiten “stapje voor stapje� moeilijker te maken.

Als kinderen hun bewegingsachterstand ten opzichte van leeftijdsgenootjes hebben ingelopen, kunnen ze overstappen naar een reguliere sportvereniging. De doelstelling van ClubExtra is kinderen binnen twee jaar weer aansluiting te laten vinden bij leeftijdsgenoten in een ‘gewone’ sportvereniging.

Mochten kinderen meer van ClubExtra willen weten dan kunnen ze contact opnemen met sportconsulent Mirjam Berghuis van SportDrenthe, telefoonnummer: 0528-233775 of kijk op de website www.clubextradrenthe.nl.
Provincie:
Tag(s):