maandag, 2. oktober 2006 - 9:55

CNV pleit voor veilig werken hulpverleners

Amsterdam

Het CNV pleit maandag voor een snelle invoering van een wet die het mogelijk moet maken om hogere straffen op te leggen aan de verstoorders van hulpverleningswerkzaamheden. Voorstellen om de bestaande wetgeving drastisch te wijzigen, liggen al op het bureau van de Tweede Kamer. Tot grote ergernis van Jan Spijk van CNV/Publieke Zaak, krijgen deze voorstellen vooralsnog geen voorrang.

Binnenkort start het CNV met een reclamecampagne, om de burgers te wijzen op hun verantwoordelijkheden. ‘Raddraaiers’ hebben vaak achteraf pas spijt wanneer zij het werk van een hulpverlener onmogelijk hebben gemaakt en er daardoor onherstelbare schade is ontstaan.

Niet alleen ambulancepersoneel kampt met agressie tijdens hun werkzaamheden. De bond krijgt ook veelvuldig klachten van brandweerpersoneel. Ook zij worden tijdens hun werkzaamheden uitgescholden of slangen worden tijdens een calamiteit achter hun rug om kapotgesneden met alle gevolgen van dien.

Aanleiding voor deze ‘noodoproep’ aan de politiek is het incident van afgelopen weekend in Vlaardingen. Daar werden toen twee ambulanceverpleegkundigen tijdens hun hulpverlening aan een slachtoffer door cafébezoekers belaagd. Daarbij raakten ook nog eens twee agenten gewond, toen die het ambulancepersoneel te hulp schoten.
Provincie:
Tag(s):