donderdag, 9. maart 2006 - 13:21

CNV van terrein APM verwijderd

Rotterdam

Donderdagmorgen om kwart voor negen is Joost van Egmond, onderhandelaar van CNV Havens van het terminalterrein van APM verwijderd: 'De directie heeft bepaald dat er binnen het terrein niet gestaakt mag worden. Maar erger nog, ook dat werknemers worden afgerekend op hun gedrag. Dit is pure intimidatie' aldus het CNV

Het lijkt erop dat de directie niet goed weet waar zij mee bezig is, want nog geen half uur later mocht de vakbondsman weer wel het terrein op. 'Dit soort schijnbewegingen, zaaien alleen nog meer woede onder de werknemers', aldus van Egmond.

Na een staking afgelopen nacht, zijn de werknemers van APM, vanmorgen op verzoek van de bonden weer aan het werk gegaan. Maar toen Van Egmond zich vanmorgen opnieuw op het APM-terrein wilde begeven, buitelden de ontwikkelingen in snel tempo over hem heen. Van Egmond: 'Het lijkt erop dat de directie niet meer weet waar ze mee bezig is.' Eerst werd de vakbondsman geconfronteerd met een aantal nieuwe regels die de directie aan personeel en bonden stelde, vervolgens werd hij van het terrein verwijderd. En toen daar grote consternatie over ontstond onder de werknemers, mocht hij het terrein weer op. Maar de opgestelde regels maken dat de werknemers nu furieus zijn en opnieuw het werk hebben neergelegd tot twee uur vanmiddag.
Provincie:
Tag(s):