woensdag, 31. mei 2006 - 11:43

Codekrakers in het Bijbels Openluchtmuseum

Nijmegen

Het is zomer en dat betekent dat er weer van alles te doen is in het Bijbels Openluchtmuseum. Op 23 & 30 juli en 6, 13, 20 & 27 augustus ervaren kinderen tijdens de ‘Karavaan-avonturen’ hoe het is om een echte handelaar te zijn. Verkleed als Bedoeïen trekken kinderen door het museumpark. Met behulp van een gevulde tas moeten ze spullen verhandelen om zo een geheime code te achterhalen.

Hoe gewiekster de handelaar hoe dichter hij bij de code komt. De kinderen moeten echter wel op hun hoede zijn, want onderweg komen ze allerlei sluwe koopmannen tegen die hen op willen lichten. Alleen de echte slimme handelaar is in staat de code te kraken!

Karavaanavonturen (23 & 30 juli en 6, 13, 20 & 27 augustus) is een tocht met activiteiten voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Kinderen ontdekken aan de hand van een routekaart met opdrachten en vragen het museum en leren ondermeer zelf voedsel maken. Ook voelen ze hoe het is om een echte handelaar te zijn. Daarnaast leren ze van alles over het Midden-Oosten.

Muziek, dans, hapjes,drankjes, dieren, verhalen, spanning en spektakel; tijdens de Egyptische museumnacht op 8 juli (van 19.00 tot 22.30 uur) maak je het allemaal mee! De bezoekers wanen zich op deze avond in Egyptische sferen en leren op amusante wijze van alles over het Egypte van 2000 jaar geleden én het Egypte van nu. Kinderen moeten deze avond zoveel mogelijk stempels verzamelen door het meedoen aan bepaalde activiteiten. Zo kunnen kinderen zich een Egyptisch kapsel aan laten meten of een piramide bouwen.

Degene die voldoende stempels bemachtigt, ontmoet de Farao. De avond wordt spectaculair afgesloten met een exotische dierenshow vol slangen en krokodillen, uitgevoerd door Circus Boltini.
Provincie:
Tag(s):