woensdag, 5. april 2006 - 20:46

Coevorden laat uniek Picardtboek maken

Coevorden

In een oplage van 1000 exemplaren verschijnt over enkele maanden een uniek Picardtboek met prenten en gedichten uit de periode 1973-2005. De prenten en gedichten geven op kunstzinnige wijze weer hoe in de afgelopen jaren de historische kennis over de stad Coevorden en haar omgeving is gegroeid.

Ter gelegenheid van het 300-jarig ontzet van Coevorden in 1972 en als eerbetoon aan de historicus Johan Picardt is in 1973 de Picardtclub opgericht. De doelstelling van de Picardtclub is ‘het aankweken en verbeteren van de historische kennis van de Heerlijkheid Coevorden en de liefde voor de stad en haar omgeving.’ Om dit te bereiken vond de afgelopen 33 jaar in Coevorden een jaarlijkse lezing plaats als culturele tegenhanger van de Ganzenmarkt op de tweede maandag in november.

Vorig jaar besloot de Picardtclub, bestaande uit de slotvoogd burgemeester B.J. Bouwmeester en de assessoren mevr. A. Stuurman en de heren B. van der Weide en J. Bos dat de bijeenkomsten van de Picardtclub in de huidige vorm te weinig waarde hadden. Het college heeft nu besloten om de doelstelling van de Picardtclub over te nemen en in te bedden in het cultuurbeleid van de gemeente. Om de huidige bestaansvorm van Picardtclub af te sluiten, heeft het college bovendien besloten een uniek Picardtboek uit te geven. Dit boek zal tijdens de Ganzenmarkt in november 2006 te koop zijn.
Provincie:
Tag(s):