maandag, 11. december 2006 - 21:42

Coevorden opnieuw podium voor lichtkunst

Coevorden

De oudste Drentse stad Coevorden biedt vanaf 15 december weer een uniek podium voor lichtkunst. Dit jaar vormt niet alleen de monumentale watertoren het decor. Ook op drie andere markante locaties in de stad is lichtkunst te zien. Lichtkunstenaar Erik Groen uit Utrecht presenteert onder de titel ‘De elementen in licht’ vier opvallende lichtinstallaties. Deze installaties zijn van vrijdag 15 december 2006 tot vrijdag 23 februari 2007 te bezichtigen.

In Coevorden krijgen kunstenaars tot 2009 de kans om een installatie met licht te creëren. De gemeente Coevorden en Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) hebben de handen ineengeslagen om tot komen tot dit unieke podium voor kunstenaars. Ieder jaar wordt een andere kunstenaar benaderd voor een lichtinstallatie.

Net als vorig jaar is de watertoren aan het Van Heutszpark in Coevorden dit jaar opnieuw een podium voor lichtkunst. Erik Groen heeft het plan opgevat om Coevorden in de donkere wintermaanden met nog drie opvallende lichtinstallaties te voorzien. De vier elementen, aarde, water, vuur en lucht zijn hierbij uitgangspunt. Naast het water in de watertoren maakt hij lichtinstallaties in het informatiecentrum ‘Coevorden Beweegt’, Stedelijk Museum Drenthe’s Veste en de Openbare Bibliotheek.
Provincie:
Tag(s):