dinsdag, 21. november 2006 - 12:40

Collectieve ziektekosten-verzekering voor minima

Negentien gemeenten in Zuid-Limburg hebben met IZA Cura een contract afgesloten voor een collectieve ziektekostenverzekering voor de mensen met een minimuminkomen. Het contract gaat in op 1 januari 2007. Door op Zuid-Limburgse schaal in te kopen bij een zorgverzekeraar hebben de gemeenten een behoorlijke korting kunnen bedingen in combinatie met een uitgebreider pakket.

De gemeenten die aan de regeling deelnemen zijn: Beek, Brunssum, Eijsden, Gulpen-Wittem, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Maastricht, Margraten, Meerssen, Nuth, Onderbanken, Schinnen, Simpelveld, Sittard-Geleen, Stein, Vaals, Valkenburg en Voerendaal.

Voor de gunning van het contract werd een openbare aanbesteding volgens de Europese richtlijnen gehouden. Vijf maatschappijen hebben een offerte uitgebracht. De aanbieding van IZA Cura bleek uiteindelijk de meest gunstige voor de deelnemers.

De collectieve verzekering omvat een basisverzekering, een uitgebreide aanvullende verzekering en een tandartsverzekering. Dat betekent o.a. géén eigen bijdrage voor medicijnen en gebitsprothese en een extra vergoeding voor hoortoestellen. Maar ook een 100% vergoeding voor maximaal 12 behandelingen fysiotherapie en 100% vergoeding eerstelijns psychologische hulp tot € 450 per persoon per jaar. De premie voor de uitgebreide verzekering is vastgesteld op € 110,80 per maand voor personen vanaf 18 jaar. Personen onder de 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

Alle mensen met een minimuminkomen, die bij de gemeenten bekend zijn, ontvangen deze week nadere informatie. Zij zullen voor 20 december moeten beslissen of ze van het aanbod gebruik maken. Mensen, die een minimuminkomen hebben maar bij de gemeente niet bekend zijn kunnen zich via de gemeente melden voor deze collectieve ziektekostenverzekering.
Provincie:
Tag(s):