vrijdag, 21. april 2006 - 12:35

College legt oor te luister in de stad

Zwolle

Het nieuwe college van burgemeester en wethouders bezoekt van maandag 24 tot en met donderdag 27 april 2006 tal van inwoners, organisaties en bedrijven in Zwolle. Ze leggen hun oor te luister bij mensen in de stad, als aanloop naar een nieuwe collegeperiode. In de Week van de Aanloop wordt aandacht besteed aan alle aspecten van de stad. 'Samen voor Zwolle', de titel van het collegeakkoord, is de leidraad.

Soms gaan de leden van het nieuwe college met z'n zevenen op bezoek, in andere gevallen komt een kleine delegatie langs. Iedereen kon zich aanmelden voor de Week van de Aanloop. Er is geprobeerd om zoveel mogelijk uitnodigingen te honoreren. Het resultaat is een gevarieerde week, die is opgebouwd uit de vijf hoofdstukken van het collegeprogramma.

Maandag staat ‘Samen leven in Zwolle’ centraal, met bezoeken aan onder meer deltaWonen, De Stentor, Berkumstede, Natuurmonumenten en de winkeliersvereniging Dieze.

Dinsdagochtend is ‘Samen zorgen voor Zwolle’ het leidend thema, waarbij onder meer Kindercentrum Travers, De Vogellanden en diverse GGZ-instellingen aan de orde komen. Dinsdagmiddag is het thema ‘Samen mobiel in Zwolle’, waarbij allerlei vervoersmodaliteiten voorbij komen.

Woensdag staat ‘Samen beleven in Zwolle’ centraal, met bezoeken aan culturele en sportinstellingen, zoals het HCO, Bewegingshuis Stadshagen, Havezate Werkeren en Roeivereniging Boreas. Donderdag wordt aangesloten bij het hoofdstuk ‘Samen leren en werken in Zwolle’, met bezoeken aan een basisschool, MBO- en HBO-instellingen en een aantal ondernemers op de Marslanden.

Op donderdagmiddag wordt iedereen uitgenodigd om de Week van de Aanloop af te sluiten.
In de Proosdij vindt dan een Eindeweekbijeenkomst plaats van 17.00 tot 18.30 uur. Er wordt kort teruggeblikt op de week. Vervolgens brengt het college, samen met alle aanwezigen, het thema ‘Samen voor Zwolle’ op een bijzondere manier in de praktijk. Iedereen is welkom op de Eindeweekbijeenkomst. Onder de aanwezigen worden vier ballonvaarten voor de Ballonfiësta in juni verloot.
Provincie:
Tag(s):