vrijdag, 2. juni 2006 - 11:08

College vraagt TNO één integraal advies luchtkwaliteit

Nieuwegein

Het college wil een goed bestemmingsplan met zo min mogelijk risico in de vervolgprocedure. Daarom heeft instituut TNO de opdracht gekregen om één integraal advies te schrijven voor de luchtkwaliteit in relatie met het bestemmingsplan Binnenstad. Dit doet TNO op basis van alle (al beschikbare) onderzoeken en metingen. Naar verwachting is het integrale advies in juli gereed en kan de gemeenteraad op 28 september het bestemmingsplan Binnenstad behandelen.

Bij een bestemmingsplan is het onderwerp luchtkwaliteit een belangrijk onderdeel. Tot nu toe zijn er in de bestemmingsplanprocedure voor de Binnenstad op dit onderwerp veel vragen van inwoners en belangengroepen gekomen. Ook de inspecteur VROM heeft vragen over hoe de plannen de luchtkwaliteit beïnvloeden.

Een solide onderbouwing van de luchtkwaliteit in het bestemmingsplan Binnenstad is voor alle inwoners en partijen van belang. Dat is ook de reden dat het college een samenhangend en integraal advies noodzakelijk acht. De belangrijke marktpartijen Corio Nederland Retail en Stadshart Nieuwegein c.v. delen deze mening.
Provincie:
Tag(s):