dinsdag, 27. juni 2006 - 13:32

Comfortabel steekvest voor agentes

Nijmegen

TenCate Advanced Composites heeft in nauwe samenwerking met het Duitse BSSt GmbH een innovatief kogel-, naald- en steekwerend vest voor de Nederlandse politiediensten ontwikkeld. Door de volledig individuele maatvoering is dit het eerste vest dat comfortabel is voor zowel vrouwen als mannen. Het vest weegt dankzij het innovatieve concept slechts 2 tot 2,5 kilo.

Vandaag is het eerste van ruim 25.000 beschermende vesten uitgereikt aan de Koninklijke Landelijke Politie Diensten (KLPD) bij het korps Gelderland Zuid in Nijmegen.

TenCate Advanced Composites kreeg de order door in de tender als enige van de aanbieders een drievoudige bescherming te bieden in combinatie met het beste draagcomfort. Dit draagcomfort is uitgebreid getest door middel van draagproeven door agenten. Door de samenwerking met BSSt, dat het logistieke meettraject bij alle dragers uitvoert, kunnen de vesten individueel aangemeten worden. Daardoor biedt het vest voor iedereen optimaal gebruikscomfort. TenCate ontwikkelde het kogelwerende deel op basis van Dyneema(r), een vezel van DSM en voegde daaraan een lichte en sterke laag toe die naald- en steekwerendheid garandeert.

Het nieuwe totaalconcept zorgt niet alleen voor drievoudige bescherming, maar doet dit met behoud van flexibiliteit waardoor het draagcomfort wordt verhoogd. In combinatie met het lage gewicht en beperkte omvang is het vest comfortabel draagbaar onder een overhemd of een shirt.
Provincie:
Tag(s):