donderdag, 15. juni 2006 - 11:11

Commando-overdracht Luchtmobiele Brigade

Schaarsbergen

Brigadegeneraal Koen Gijsbers van de Koninklijke Landmacht draagt vrijdag 16 juni in Schaarsbergen tijdens een officiële plechtigheid het commando over de Luchtmobiele Brigade over aan zijn opvolger brigadegeneraal Marc van Uhm.

Tijdens een korte ceremonie op de Oranjekazerne neemt brigadegeneraal Marc van Uhm het commando over 11 Luchtmobiele Brigade (AASLT) '7December' en 11 Air Manoeuvre Brigade (het samenwerkingsverband tussen
de Luchtmobiele Brigade en de Tactische Helikopter Groep van de Koninklijke Luchtmacht) over. De Luchtmobiele Brigade is de formerende eenheid voor de Task Force Uruzgan en voor de Nederlandse militaire bijdrage in Kongo.

Brigadegeneraal Gijsbers voert sinds 2003 het commando over genoemde eenheden. Hij gaat voor de NAVO de functie van Assistant Chief of Staff vervullen bij het hoofdkwartier van Allied Command Transformation in Norfolk (VS). Gijsbers wordt bevorderd tot generaal-majoor.

Brigadegeneraal van Uhm was eerder onder meer commandant van 12 Infanteriebataljon Luchtmobiel Regiment van Heutsz en van het Korps Commandotroepen uit Roosendaal.
Provincie:
Tag(s):