zondag, 9. juli 2006 - 21:35

Coniferen, stro-poppen en kranten in brand

De brandweer van Ommen heeft het afgelopen weekend diverse brandjes moeten blussen die door baldadige jeugd waren aangestoken. De politie stelt naar deze brandstichtingen een onderzoek in.

In de nacht van vrijdag op zaterdag raakte door een nog onbekende oorzaak aan de Bouwmeesterstraat in Ommen een aantal coniferen in de brand. De brandweer heeft de brand geblust. Een getuige had een aantal jongens zien wegfietsen. De politie stelt een onderzoek in.

Aan het Ommerkanaal Oost raakte in de nacht van vrijdag op zaterdag een van strobalen gemaakte pop in brand. Vermoedelijk is de pop opzettelijk in brand gestoken. De brandweer heeft de brand geblust.

Aan de Slagenweg in Ommen werd in de nacht van vrijdag op zaterdag eveneens een stropop in brand gestoken. Ook hier heeft de brandweer het vuur geblust.

Aan de Veldkers in Hardenberg stond in de nacht van vrijdag op zaterdag een stapel kranten in de brand. Waarschijnlijk is de stapel door buurtbewoners al klaar gezet om op zaterdagochtend te worden opgehaald, maar werd deze door onbekenden in de brand gestoken.
Provincie:
Tag(s):