dinsdag, 28. november 2006 - 19:20

Connexxion koopt Novio

Nijmegen

De gemeente Nijmegen en de Raad van Bestuur van het vervoerbedrijf Connexxion hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van Novio voor € 12,4 miljoen. De gemeente koopt de gebouwen en grond aan de Industrieweg 50 van Novio voor de boekwaarde terug.

Novio zal een deel daarvan drie jaar lang huren. De gemeente staat garant voor enkele, maximaal € 4,4 miljoen grote, bedrijfsrisico’s, waaronder de mogelijke extra kosten door het invoeren van een chipcard als vervoersbewijs.

De gemeenteraad kan nu ‘wensen en bedenkingen’ over de voorgenomen verkoop kenbaar maken. Medio december besluit de gemeente definitief over de verkoop.

Connexxion en de gemeente Nijmegen waarborgen in de nieuwe overeenkomst de belangen van het personeel zo veel mogelijk. Zo garandeert Connexxion de werkgelegenheid voor een periode van drie jaar en de huidige arbeidsvoorwaarden voor twee jaar.

Als de verkoop van Novio nog dit jaar is afgerond, krijgt Novio de mogelijkheid om de huidige concessie voor het openbaar vervoer in Nijmegen en omgeving met een extra jaar te verlengen tot 31 december 2009.

In deze periode zal Novio zich samen met Connexxion voorbereiden op de aanbesteding van het openbaar vervoer in het KAN voor de volgende periode (vanaf 2010) en het vormen van een KAN-bedrijf dat het vervoer in de hele regio gaat verzorgen.

Novio Techniek zal samengaan met het onderhoudsbedrijf van Connexxion (TSN) in Nijmegen. Het technisch bedrijf in Nijmegen zal organisatorisch verbonden zijn met het KAN-bedrijf.

Het taxibedrijf NOVIO Express wordt onderdeel van Connexxion Taxi Services en wordt eveneens verbonden aan het KAN-bedrijf.

De activiteiten van Stadsvervoer Nederland zullen worden geïntegreerd met de activiteiten van Connexxion in Amersfoort.

Connexxion wil met Novio de kwaliteit van het openbaar vervoer in Nijmegen verbeteren door vanaf 2007 de bussen te vernieuwen en daardoor de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen.

Nijmegen koopt de gebouwen en grond van Novio aan de Industrieweg terug voor de boekwaarde van € 8,9 miljoen. Connexxion huurt vervolgens minstens drie jaar lang een deel daarvan voor € 420.000 per jaar. Het college van burgemeester en wethouders ontwikkelt voorstellen voor herontwikkeling van het Novio-terrein.
Provincie:
Tag(s):