woensdag, 6. december 2006 - 14:02

Connexxion-medewerker schiet motorrijder neer

Amsterdam

Een arrestatieteam van de politie Amsterdam-Amstelland heeft woensdagmiddag rond 12.45 uur op Het Laagt in Amsterdam-Noord de mogelijke schutter aangehouden van de schietpartij eerder deze ochtend op de Papaverweg. Het slachtoffer, een motorrijder, werd gewond maar aanspreekbaar naar een ziekenhuis overgebracht. De aangehouden man blijkt een medewerker van Connexxion. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Woensdagochtend rond 10.10 uur raakte op de Papaverweg een motorrijder gewond bij een schietpartij. Het slachtoffer werd neergeschoten na vermoedelijk een verkeerstwist, waarbij een chauffeur van een wit busje betrokken was. De schutter, een onbekende man, wist na het schietincident in het busje te vluchten. Direct na het schietincident werd het signalement van de schutter en het voertuig waar hij mee vluchtte doorgegeven. Diverse politie-eenheden zijn daarop op zoek gegaan naar dit bewuste busje en de schutter.

Een observatieteam en arrestatieteam werden gealarmeerd en in positie gebracht. Toen de teams de man in het oog kregen werd hij overmeesterd en in de boeien geslagen. De verdachte is inmiddels ingesloten .Het witte busje, een herkenbare personenbus van het vervoersbedrijf, is veiliggesteld voor sporenonderzoek. Het slachtoffer is in het bovenlichaam geraakt maar verkeert niet in levensgevaar. Bureau Opsporing district Noord heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):