woensdag, 11. januari 2006 - 11:15

Consumentenbond pleit voor rechtenloket op Schiphol

Schiphol

Luchtreizigers weten niet wat hun rechten zijn bij geannuleerde vluchten, langdurige vertragingen en overboekingen. En worden daar door de luchtvaartmaatschappijen ook niet op gewezen. Met als gevolg dat zij niet de financiële compensatie krijgen waar zij recht op hebben.

De Consumentenbond kreeg op het meldpunt ‘Vervolgen Vakantievreugde?' dat opengesteld was van half juli tot half september ruim 1000 reacties. Van de luchtvaartpassagiers die zich bij de bond gemeld hebben was slechts 4% op de hoogte van de nieuwe regels die sinds februari van kracht zijn.

Luchtvaartmaatschappijen zijn tegenwoordig verplicht om passagiers die te maken krijgen met geannuleerde vluchten, langdurige vertragingen en overboekingen te informeren dat zij in bepaalde gevallen een financiële compensatie kunnen krijgen. En als mensen wel op de hoogte waren en aanspraak maakten op de regeling, deden de luchtvaartmaatschappijen vaak een beroep op bijzondere omstandigheden. Met als gevolg dat gedupeerden in de praktijk geen geld terugkregen.

De Consumentenbond pleit daarom voor één loket op Schiphol waar passagiers informatie kunnen krijgen over hun rechten. Daarnaast moet er een onafhankelijke geschillencommissie komen zodat mensen gemakkelijk en goedkoop hun gelijk kunnen halen.
Categorie:
Tag(s):