donderdag, 8. juni 2006 - 16:51

Container-overslaghavens in Flevoland noodzakelijk

Er moeten containeroverslaghavens in Lelystad en Almere komen. Dat is althans woensdagavond geconcludeerd tijdens het symposium ‘De economische voordelen van de multi-modaliteit van Flevoland’, georganiseerd door de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland B.V. en de Kamer van Koophandel Flevoland.

Een groep van 70 mensen, bestaande uit vervoerders, verladers, afgevaardigden van het bedrijfsleven en regionale en provinciale bestuurders van Flevoland hebben gisteren tijdens het symposium de economische voordelen van de verschillende vervoersmogelijkheden in Flevoland gezien.

De komst van de containeroverslaghavens blijkt hierbij van groot belang. Volgens Dick van den Broek Humphreij, directeur van belangenbehartiger E.V.O., kan geen enkele industrie zonder goederenvervoer voor aan- en afvoer.

Gezien het dichtslibben van de wegen is goederenvervoer over water een reële oplossing. Rob Nijhof, voorzitter van de Kamer van Koophandel Flevoland, vindt dat de komst van de containeroverslaghavens in Lelystad en Almere binnen anderhalf jaar gerealiseerd moet kunnen worden, middels een proefproject.

Jan Brink van Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland B.V.: “Er is door de komst van een containerschip met een kraan aan boord, ontwikkeld door het Amsterdams Havenbedrijf, weinig ingewikkelde infrastructuur nodig. De tijd is er nu rijp voor.�
Provincie:
Tag(s):