dinsdag, 25. april 2006 - 11:44

Containerreiniging of oplichting?

Genemuiden

Sinds begin april komen uit Genemuiden meerdere meldingen binnen van mensen die vinden dat ze opgelicht zijn. Gebleken is dat een bedrijf, met name in de wijk Tag, huis aan huis met een aanbod kwam om vuilcontainers te reinigen. Diverse mensen ondertekenden een formulier voor automatische incasso, maar hoorden daarna niets meer. De containers werden niet gereinig maar het geld werd wel van hun rekening afgeschreven.

Een gedupeerde informeerde bij de Kamer van Koophandel, waar zij te horen kreeg dat het om een bedrijf gaat waar meerdere klachten over zijn. Ze kreeg het advies om zo gauw mogelijk van het 'contract' af te komen.

Een andere inwoonster ondertekende een formulier waarop Rova stond vermeld. Dit is een gemeentelijke dienst en de naam kwam dus vertrouwd over. Later hoorde ze dat er in het stadskrantje een bericht had gestaan waarin stond dat er mensen werden opgelicht door personen die zich voordeden als medewerkers van de Rova. Informatie bij ROVA leerde dat zij geen schoonmaakdienst voor containers hebben en ook geen zaken doen met containerreinigers.

Indien men huis aan huis producten aanbied/verkoopt dan dient men een ventvergunning te hebben waar inwoners om kunnen vragen. De gemeente Zwartewaterland kent het bedrijf niet en heeft daar ook geen ventvergunning voor afgegeven. Veel mensen hebben de politie en de gemeente al gebeld over dit bedrijf.

Op de internetsite van Tros Radar staat het bedrijf vermeld en blijkt dat mensen geen waar voor hun geld krijgen en dat hun container nooit gereinigd wordt.
Provincie:
Tag(s):