dinsdag, 31. januari 2006 - 13:14

Containers met afvalstoffen onderschept

Rotterdam

Onder leiding van het Functioneel parket heeft het Interregionale Milieuteam Noord- en Oost-Nederland (IMT NON) in samenwerking met de VROM Inspectie, de Douane en de Zeehavenpolitie van de politie Rotterdam-Rijnmond deze week in Lelystad/Brummen drie personen aangehouden. Het bedrijf waarvoor zij werken wordt verdacht van de uitvoer van cfks en andere afvalstoffen in zeecontainers.

In het kader van dit onderzoek werden enige weken geleden in de haven van Rotterdam 47 zeecontainers onderschept. Drie van deze containers bevatten vermoedelijk cfk’s en samengestelde afvalstoffen. De inhoud van tien tot vijftien andere containers moet nog worden onderzocht. Van de resterende containers waren de papieren voor het uitvoeren van de inhoud vermoedelijk niet in orde.

Tijdens doorzoekingen in Lelystad en Brummen bij een afvalverwerkingsbedrijf, gespecialiseerd in papier en plastics, is de administratie in beslag genomen.

Afvalstoffen zoals cfk’s mogen slechts onder zeer stringente voorwaarden worden uitgevoerd uit de EG. Aan deze voorwaarden was niet voldaan. Nader onderzoek wordt ingesteld naar de herkomst en inhoud van de containers.
Provincie:
Tag(s):