zaterdag, 4. maart 2006 - 11:52

Contracten herontwikkeling stationsgebied Utrecht rond

Utrecht

De stad Utrecht heeft een definitief akkoord bereikt voor haar Stationsgebied. Het stadsbestuur en partners Corio, NS Vastgoed en Jaarbeurs ondertekenen in aanwezigheid van minister Peijs op vrijdag 3 maart de contracten. Daarmee wordt de herontwikkeling onomkeerbaar vastgelegd en kunnen de bouwvoorbereidingen voor de grootschalige renovatie van start.

Minister Peijs feliciteert de stad Utrecht met het behaalde resultaat. "De opknapbeurt van het Stationsgebied past in mijn streven naar een beter openbaar vervoer en gaat ook over ruimtelijke ordening. Als Rijksoverheid grijpen mijn collega Dekker van VROM en ik, samen met marktpartijen en de gemeente Utrecht, de aanleg van de Hogesnelheidslijn aan om de HSL-stations én hun stedelijke omgeving een extreme makeover te geven. Terecht, want steden zijn toch de plekken waar het gebeurt in Nederland, zeg maar de money making machines van onze economie. Het zijn plaatsen waar mensen uitgaan, waar mensen winkelen, waar mensen wonen en waar mensen werken�, aldus de minister.


Burgemeester Brouwer-Korf is trots:�We kunnen Corio, NS Vastgoed en Jaarbeurs met recht onze partners noemen. Dat lijkt soms tegenstrijdig, met de scherpe onderhandelingen tussen de gemeente en deze bedrijven. Echter: deze ondernemers leveren een onschatbare bijdrage aan het publieke belang. Met deze contracten gaan we naar een aantrekkelijke, schone, stad, waar het aangenaam vertoeven is. Zowel voor bewoners van de stad, als bezoekers, recreanten, toeristen, en zakelijke bezoekers.�
Provincie:
Tag(s):