dinsdag, 19. december 2006 - 20:11

Controle op gaslekken in woningen

Winterswijk

Van dinsdag 19 december tot en met vrijdag 22 december controleert een erkend installatiebedrijf in opdracht van de afdeling Handhaving van de gemeente Winterswijk een aantal woningen aan de Abeelstraat en de Jasmijnlaan op de aanwezigheid van gaslekken.

Aanleiding hiervoor was de constatering van een drietal gaslekken (Abeelstraat) in de afgelopen weken. Uit veiligheidsoverwegingen wordt daarom nog voor de feestdagen een controle uitgevoerd.

De geconstateerde gaslekken in de Abeelstraat zijn inmiddels verholpen, maar uit onderzoek is gebleken dat diverse gasleidingen onder een aantal woningen in de Abeelstraat en de Jasmijnlaan waarschijnlijk zijn verroest en daarom aan vervanging toe zijn. Op dit moment is er echter geen reden tot paniek. Uit veiligheidsoverwegingen worden wel een aantal woningen op eventuele gaslekken gecontroleerd.

De controles vinden bij een bepaald type woning plaats. Bewoners van de betreffende woningen zijn vooraf geïnformeerd. Daarnaast worden de bewoners van de gecontroleerde woningen zo snel mogelijk op de hoogte gebracht van de resultaten en de eventueel door hen te ondernemen acties.

Uit veiligheidsoverwegingen en gelet op de naderende feestdagen, wil de gemeente graag dat de betreffende woningen op gaslekken worden gecontroleerd. Het controleren van de gasleidingen is dan ook een service van de gemeente. De verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de gasleidingen in de woningen, ligt echter bij de eigenaren van de woningen zelf.

Op dinsdag 19 december zijn 21 woningen gecontroleerd. De gasleidingen van 4 woningen bleken onveilig te zijn. Deze leidingen zijn dan ook direct afgesloten. De eigenaren van deze woningen worden door de gemeente aangemaand om de gasleidingen door een erkend installatiebedrijf te laten repareren.

Van de 21 gecontroleerde woningen moeten gasleidingen van 7 woningen op korte termijn worden vervangen. De komende dagen worden de overige woningen gecontroleerd.
Provincie:
Tag(s):