woensdag, 8. februari 2006 - 10:22

Controle op ruiterplaatjes

Soest

De komende periode worden ruiters in de gemeente Soest gecontroleerd op het bezit van een ruiterplaatje. In de afgelopen weken konden alle ruiters hun plaatje inleveren en vervangen door een nieuw plaatje. In die periode is er niet gecontroleerd. Nu iedere ruiter de gelegenheid heeft gehad een nieuw plaatje aan te schaffen zal er weer gecontroleerd worden.

Voor het gebruik van de ruiter- en menpaden in de bos- en natuurgebieden in Soest is een ruiterplaatje verplicht. Dit geldt voor alle natuurgebieden in de gemeente Soest, dus ook in gebieden die geen eigendom zijn van de gemeente, zoals Laag Hees. Met de opbrengst onderhoudt de gemeente Soest alle ruiterpaden, ook de paden op terreinen van andere grondeigenaren.

Op dit moment zijn een aantal paden in Laag Hees slecht begaanbaar. Dat komt doordat er met zwaar materieel boswerkzaamheden zijn uitgevoerd. Omdat het gebied Laag Hees erg laag ligt, worden paden dan al snel modderig en slecht begaanbaar. Als het werk in de bossen gereed is, zullen ook de paden worden hersteld.
Provincie:
Tag(s):