donderdag, 19. januari 2006 - 8:58

Controles schoolgaande jeugd

Beuningen

Politieteam Beuningen controleert dagelijks fietsers of zij hun verlichting aan hebben. Dit gebeurt met name in de vroege ochtenduren op schoolgaande routes, zoals de Piekelaan en Van Heemstraweg in Beuningen. In de maanden november, december en januari tot nu toe werden 184 bekeuringen uitgedeeld, veel daarvan aan scholieren.

De controles worden dagelijks meegenomen tijdens de reguliere surveillancediensten. Behalve de ochtendcontroles langs de schoolroutes in Beuningen vinden, ook in de avonduren, controles plaats in de omringende plaatsen Weurt, Ewijk en Winssen.

Het team constateert dat de meeste fietsers, in toenemede mate, hun verlichting in orde hebben. Toch zijn er nog steeds met name scholieren die nog zonder licht aan rijden. Voor een fietser is goede zichtbaarheid van groot belang. Want als een automobilist een fietser te laat opmerkt kunnen de gevolgen ernstig zijn. Daarom blijft de politie voorlopig doorgaan met controleren, zeker nog tot en met eind februari.

Landelijk loopt op dit moment de campagne 'Licht aan, daar kun je mee thuiskomen' om fietsers nog eens extra te attenderen op het belang van een goede zichtbaarheid.
Provincie:
Tag(s):