donderdag, 14. september 2006 - 9:12

Corruptie bij politie Gelderland-Midden ?

Arnhem

Uit een onderzoek naar de politietop van de regio politie
Gelderland-Midden blijkt dat er een cultuur heerst van wantrouwen en er sprake is van machtsmisbruik, intimidatie en zelfverrijking. Om inzicht te krijgen van de geruchten en onrust binnen het korps, zijn 19 leden van het regio korps ondervraagd.

In de Telegraaf zegt interim-korpschef Jelle Kuiper dat hij de uitkomst van het onderzoek zeer serieus neemt. 'Dit gaat verder dan waar rook is, is vuur. Door al het gedoe accepteren burgers geen bekeuringen meer van agenten die bij zo’n korps werken' aldus Kuiper.

De burgemeester van Arnhem, Pauline Krikke, heeft een uitgebreid onderzoek aangekondigd naar het financiële reilen en zeilen bij het regio korps. Aanleiding zijn verdenkingen van zelf verrijking door het verkopen van politiebureaus aan een leasemaatschappij. De korpsleiding zou de panden verkocht hebben om deze weer terug te huren.

Oud korpschef Kees Bakker reageerde woedend op de uitkomst van het rapport. In de Telegraaf zegt hij 'Hiermee worden roddel en achterklap alleen maar in stand gehouden'
Provincie:
Tag(s):